Děsně nerada vyhazuju jídlo. A občas se stane, že nesníme banány, které pak zhnědnou a už na ně nikdo nemá chuť. Ale právě přezrálé banány se skvěle hodí do tohoto receptu.Počet porcí: 12-14 muffinů
Co budete potřebovat?
- 4 zralé banány
- 250 g celozrnné hladké mouky
- 170 g kokosového nebo třtinového cukru
- 120 ml kokosového oleje
- 120 ml kokosového mléka
- 50 g strouhaného kokosu
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 100 g nasekané tmavé čokolády
Jak na to?
Banány rozmačkejte na kaši, smíchejte s vejci, olejem, mlékem, postupně přidávejte další ingredience (kromě čokolády). Do formy na muffiny si rozdělte papírové košíčky a plňte je do 3/4. Pokud chcete mít velkou čepici, tak je naplňte až nahoru. Do středu vždy přidejte pár čokoládových kostiček, polovinu z celku. Druhou půlkou pak rovnoměrně posypejte povrch muffinů. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 25 minut. Kontrolujte špejlí, až se nebude lepit těsto, máte hotovo.
TIP! Těsto můžete i nalít na plech a upéct jako buchtu. Případně můžete dozdobit krémem z mascarpone.
Dobrou chuť!