Na začátku roku většina z nás odlehčuje jídelníček. Ale co když se nechceme vzdát sladkého? Zdravé mlsání vyžaduje suroviny, které jsou příznivější pro trávení a obsahují vlákninu- jako třeba ovesné vločky. Počet porcí: asi 25-30 kousků
Co budete potřebovat?
- 130 g jemných ovesných vloček
- 70 g hrubých ovesných vloček
- 50 g celozrnné mouky
- 150 g třtinového cukru
- 150 g másla
- 1 velkou plnou lžíci arašídového másla
- 2 vejce
- špetku mleté vanilky
- špetku soli
- 1 lžičku perníkového koření
- velkou hrst nesolených arašídů
Na kakaovou verzi:
- 1 lžíci kakaa
- rozpuštěnou čokoládu na hotové hrudky
Jak na to?
Smíchejte ovesné vločky s moukou a cukrem, přidejte změklé máslo i arašídové máslo, vmíchejte celá vejce i další suroviny. Na závěr zapracujte nasekané arašídy. Na pečící papír skládejte hrudky v mírných rozestupech. Pokud si lehce navlhčíte ruce, tak bude práce rychlejší. Hrudky pečte v rozpálené troubě na 185 stupňů asi 10-15 minut.
TIP! Miluju arašídy a arašídové máslo, tak volba byla jasná. Místo nich ale můžete použít i jiný druh ořechů i másla. Milovníci čokolády můžou přidat do těsta kakao a po upečení dozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Dobrou chuť!