Léto si bez salátů neumím ani představit. Výhodou je, že si je můžete různě kombinovat a variant je nespočet. U tohoto receptu jsem se inspirovala šéfkuchařem Markem Fichtnerem. Je prostě boží!Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 200 g krůtích prsou (uvařte je spolu s kořenovou zeleninou)
- 1 avokádo
- mix listů salátu a rukoly
- 2 hrsti žlutých rajčátek
- hrst dýňových semínek
Na zálivku na salát:
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžičku agávového sirupu
- sůl, pepř
Na dresink na maso:
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžičku hrubozrnné hořčice
- 1 lžičku agávového sirupu
- 1 lžičku citronové šťávy
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- sůl, pepř
Jak na to?
Uvařené maso nechte vychladnout. Nakrájejte na plátky. Na dresink smíchejte všechny suroviny. Maso obalte v připraveném dresinku a dejte stranou. Olivový olej, citronovou štávu, agávový sirup, sůl a pepř promíchejte v zálivku. Do mísy vložte omyté a osušené salátové listy, překrojená rajčátka, semínka, zalijte 3/4 zálivky na salát. Promíchejte. Avokádo vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Na talíř vrstvěte střídavě listy salátu, avokádo, maso. Zalijte zbytkem zálivky. Podávejte třeba s kouskem opečené bagety.
Dobrou chuť!