Rebarbora-reveň se k nám dostala z Tibetu. Řapíky obsahují vitamíny a minerální látky, které jsou potřebné pro naše zdraví. Rebarbora se vyznačuje svou kyselostí, ale v kombinaci s jahodami je prostě perfektní. Počet porcí: cca 6 osob
Co budete potřebovat?
Na ovocnou složku:
- 500 g rebarbory
- 300 g jahod
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíci rumu
Na drobenku:
- 100 g jemných ovesných vloček
- 50 g kokosové mouky (pokud nemáte, může být i celozrnná)
- 80 g másla
- 80 g třtinového cukru
- 1 zarovnanou lžíci perníkového koření (mix skořice, anýzu, kardamomu, badyánu, hřebíčku, muškátového oříšku, koriandru, fenyklu)
Jak na to?
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Jahody očistěte a nakrájejte na plátky. Vše dejte do rendlíku, přidejte cukr, rum a pár minut poduste. Mezitím si zpracujte drobenku z vloček, mouky, másla, cukru a perníkového koření. Do zapékací misky 20×20 cm vložte ovocnou směs, kterou rovnoměrně zasypejte drobenkou. Pečte při 180 stupních do zezlátnutí drobenky, asi 25 minut.
TIP! Crumble podávejte ještě horký s jogurtem nebo vanilkovou zmrzlinou.
Ať vám chutná!