U této zdravé sladkosti jsem původně chtěla místo koláčků použít označení sušenky. Koláčky ale nejsou vůbec suché, díky banánům jsou krásně vláčné. Perfektně se hodí k rychlé snídani i svačině.Počet porcí: 1 plech, asi 22 kusů
Co budete potřebovat?
- 2 menší zralé banány (cca 260 g)
- 150 g celozrnné mouky
- 90 g jemných ovesných vloček
- 100 g másla
- 60 g arašídového másla
- 3-4 lžíce datlového sirupu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 plné lžíce slunečnicových semínek
Jak na to?
Oloupejte banány a v míse je vidličkou rozmačkejte, přidejte změklé máslo, arašídové máslo, sirup, mouku, vločky, sůl, kypřidla a semínka. Vše pořádně propracujte, nejlépe rukama. Pokud se bude těsto lepit, ruce si mírně navlhčete. Plech vyložte pečícím papírem. Z těsta odebírejte kousky, tvořte kuličky, rozmístěte je na plech, povrch zmáčkněte do podoby placičky, vytvarujte. Pečte při 180 stupních zhruba 13-15 minut.
Ať vám chutnají!