Banánový chlebíček je prostě luxusní záležitostí. Úžasně chutná s arašídovým máslem a čerstvým ovocem. A pozor, připravte se na to, že se na něm možná stanete závislí…
Co budete potřebovat?
- 4 zralé banány (asi 500 g)
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 110 g třtinového cukru
- 4 lžíce javorového sirupu
- 120 g másla
- 2 vejce
- 1 lžičku jedlé sody
- 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 1/2 lžičky soli
- hrst nasekaných pekanových ořechů
- (můžete přidat i nasekanou čokoládu, rozinky nebo mletou skořici)
Jak na to?
V míse pořádně vyšlehejte celá vejce s cukrem, smíchejte s rozpuštěným máslem a sirupem. Oloupané banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k vaječné směsi. Do mísy vsypte mouku, sodu i prášek do pečiva, vanilku, sůl, nasekané ořechy a vše pořádně promíchejte. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních 20 minut, pak teplotu snižte na 170 stupňů a pečte dalších 20-25 minut. Kontrolujte zapíchnutím špejle do středu chlebíčku. Až se těsto nelepí, máte hotovo. Chlebíček nechte vychladnout, pak ho vyklopte a krájejte.
Dobrou chuť!