Na jaře často vyhledáváme nejrůznější detoxikační kúry. Tahle polévka by se do ní klidně dala zařadit, protože obsahuje červenou řepu a medvědí česnek. Oba druhy v sobě skrývají vitamíny i antioxidanty, které pomáhají posílit naše zdraví.Počet porcí: cca 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 červenou cibuli
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 plné hrsti červené čočky
- asi 250 g uvařené červené řepy
- asi 1 l zeleninového vývaru (případně bio bujon)
- sůl, pepř
- 1 lžíci jablečného octa-nemusí být
- svazek medvědího česneku (zhruba 15-20 listů)
- černá i bílá sezamová semínka
Jak na to?
Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte červenou čočku, orestujte, zalijte vývarem, vařte 10 minut, pak přidejte nakrájenou řepu, vařte do změknutí čočky. Vše rozmixujte a dochuťte solí, pepřem, octem. Na každou porci na talíř přidejte nasekaný medvědí česnek a sezamová semínka.