Celer je příjemně aromatická kořenová zelenina. Má antibakteriální účinky a posiluje imunitu. Navíc je údajně afrodiziakální… Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- cca 500 g celeru
- 1 velkou šalotku
- 2 lžíce másla
- 8 snítek tymiánu
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 2-3 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- citronovou šťávu
- jemné ovesné vločky na zahuštění
Jak na to?
Celer očistěte a nakrájejte na kostičky. Na másle nechte zpěnit nakrájenou šalotku, přidejte tymiánové lístky a kostky celeru. Mírně opečte. Zalijte vývarem, duste do změknutí. Dochuťte solí, rozmačkaným česnekem. Rozmixujte. Podle potřeby můžete přidat i ovesné vločky. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte. Polévku dochuťte citronovou šťávou a doplňte kousky slaniny.
Dobrou chuť!