Když vám zůstane vánočka, na kterou už nikdo z rodiny nemá chuť, připravte z ní jiný moučník. Stejně jako z mazance se dá upéct skvělá nádivka, úplně stejně to jde i s vánočkou. Přidejte jahody a maliny a je hotovo.Počet porcí: cca 6 osob
Co budete potřebovat?
- 8 plátků vánočky
- šálek mražených jahod (šálek 200 ml)
- šálek mražených malin
- 2 lžíce másla
- 200 ml smetany
- 2 vejce
- špetku mleté vanilky
- 1 lžičku skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce rumu
- hrst nasekaných mandlí
Jak na to?
Jahody a maliny dejte do rendlíku s máslem a cukrem, nechte povolit, ale ovoce úplně nerozvařte. V míse smíchejte vejce, smetanu, vanilku, skořici, rum, přidejte na kousky nakrájenou vánočku a mandle. Vše zalijte jahodovo-malinovou omáčkou. Promíchejte. Pekáček vymažte máslem. Směs rovnoměrně rozložte a pečte při 180 stupních cca 30 minut. Podávejte teplé nebo studené s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.