Tento druh cukroví ráda připravuju s maminkou. A strašně ráda ho pak ujídám ještě teplé, čerstvě vytažené z trouby. Samotné těsto není moc sladké, tak je dobré pak mušličky obalit v cukru.
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 1 vejce
- 1 lžíci vody
- špetku citronové kůry
Na ořechovou nádivku:
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 100 g mletých ořechů-vlašských, lískových
- 1-2 lžíce rumu
Jak na to?
Na těsto smíchejte všechny suroviny a vypracujte pevné, hladké těsto. Uložte ho do lednice nejlépe přes noc. Pak ho vyválejte na cca 3 mm. Na ořechovou nádivku vymíchejte všechny suroviny. Z těsta vykrajujte kolečka. Do středu dejte ořechovou směs, přehněte na polovinu, okraje zmáčkněte vidličkou, tím vytvoříte „zoubky“. Dejte péct do trouby na 160 stupňů a pečte asi 10 minut. (U cukroví hrozně nerada píšu čas. Upečené cukroví poznáte podle toho, že vám zezlátne a rozvoní celou místnost.) Hotové mušličky, ještě teplé, obalte v moučkovém cukru.
Ať se vydaří!