Zima je obdobím horkých (alkoholických) nápojů. Kromě grogu a svařáku můžete vyzkoušet i punč. Stejně jako svařák dokáže vykouzlit tu pravou vánoční náladu. Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 300 ml kvalitní hruškové šťávy
- 200 ml bílého vína
- 100 ml vody
- 100 ml vodky
- 50 g zázvoru
- 8 semínek kardamomu
- šťávu z poloviny citronu
- třtinový cukr nebo med dle chuti
- plátky hrušky na ozdobu
Jak na to?
Kardamom rozlučte v hmoždíři, semínka i slupky vsypte do rendlíku. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky, přidejte ke koření, zalijte vodou a zvolna vařte asi 10 minut. Pak zalijte vínem, hruškovou a citronovou šťávou, přiveďte k varu, ale nevařte. Na závěr vlijte vodku. Doslaďte podle chuti. Přes sítko přelijte do hrníčku.
Na zdraví!