Miluju mák. Chutná skvěle nejen v závinu a sladkých dobrotách, ale i slaných sušenkách. Ty pak můžete nabídnout k vínu přátelům, kteří dorazí na nedělní návštěvu.Počet porcí: 2 plechy
Co budete potřebovat?
- 220 g hladké mouky
- 120 g másla
- 2 lžíce mletého máku
- 60 g strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 3-4 lžíce mléka
- 2 špetky soli
- (vejce na potření)
- hrubá sůl na posyp
Jak na to?
Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte nejméně 30 minut odpočinout v lednici. Pak rozválejte na plát o tloušťce asi 3-4 mm. Vykrajujte srdíčka nebo kolečka, dávejte na plech. Potřete rozšlehaným vejcem a posypejte hrubou solí. Pečte při 170 stupních cca 15 minut, do mírného zezlátnutí.
Ať se vydaří!