Až budete pořádat posezení pro přátele, naservírujte jim „na zobání“ voňavé mandle. K přípravě nepotřebujete ani udírnu. Chuť mandlím dá kvalitní uzená paprika.
Co budete potřebovat?
- 150 g přírodních mandlí
- 100 g solených mandlí
- 1 bílek
- 1 lžičku uzené papriky
- 1 lžíci strouhaného parmezánu
- špetku bílého pepře
- špetku chilli
- jemnou a hrubou sůl
Jak na to?
Přírodní mandle dejte do misky, zalijte horkou vodou, nechte ve vodě asi 5 minut. Slijte a proces opakujte. Po druhém zalití se slupka líp uvolňuje. Z mandlí odstraňte slupku a osušte papírovou utěrkou. (Můžete si koupit mandle loupané, ušetří vám to práci.) V další misce smíchejte bílek, jemnou sůl, chilli, pepř, papriku a parmezán. Promíchejte, do směsi přidejte oloupané mandle i ty solené, pořádně obalte. Dejte na pečící papír do trouby předehřáté na 190 stupňů, pečte 10 minut. V polovině promíchejte. Hotové mandle posypejte hrubou solí.