Miluju těstoviny! Špagety, nudle, penne a taky tortellini. Navíc je můžete mít s různými náplněmi. Sami se rozhodněte, jakým dáte přednost. Do tohoto receptu se hodí s ricottou a sýrem.
Počet porcí: 3- 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 250 g tortellini
- 300 g nahrubo nastrouhané cukety
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- 80 g nastrouhaného parmezánu
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
Jak na to?
Uvařte těstoviny al dente. Na másle pozvolna opečte cuketu, později přidejte česnek, pepř a sůl. Formu cca 20 cm vytřete trochou másla, na dno rozložte cuketu z pánve, na ni rozdělte tortellini. Vejce vyšlehejte s mlékem, muškátovým oříškem, pepřem a trochou soli. Přidejte ¾ parmezánu. Přelijte těstoviny. Na závěr nahoru rozdělte zbytek parmezánu. Pečte v troubě při 200 stupních asi 25 minut dozlatova.
Tip! Podávejte s rukolovým salátem s rajčaty.