Merlík chilský-quinoa je skvělou alternativou k rýži nebo kuskusu. Je plná minerálů, bílkovin a neobsahuje lepek. Díky obsahu proteinů k ní nepotřebujete dodávat žádné maso.
Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky uvařeného tříbarevného merlíku
- 300 g celeru
- 1 velkou mrkev
- 1 velkou petržel
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 20 g strouhaného parmezánu
- 5 snítek tymiánu
- 3 snítky rozmarýnu
- šalvějové lístky
- sůl, pepř
Jak na to?
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, mrkev můžete na proužky, vše dejte na plech, pořádně prokapejte olivovým olejem, přidejte lístky tymiánu, celé snítky rozmarýnu, sůl, pepř. Dejte péct do trouby při 190 stupních na cca 30 minut, podle velikosti kousků. Upečenou zeleninu hned posypejte parmezánem. Na pánev dejte trochu oleje, přidejte nasekaný česnek, zlehka opečte, přidejte merlík a zeleninu, dochuťte solí a pepřem, zakápněte olejem, promíchejte a podávejte s nasekanými šalvějovými lístky.