Těstoviny jsou velmi jednoduchým a rychlým jídlem. Pokud ale chcete ještě něco navíc, zapečte je. Ricotta, mozzarella, olivy a rajčata dodají vašemu jídlu skvělou chuť.
Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky těstovin (použila jsem celozrnné penne)-hrnek 300 ml
- 250 g ricotty
- 125 g mozzarelly
- 5 lžic strouhaného parmezánu
- hrst vypeckovaných černých oliv
- hrst vypeckovaných zelených oliv
- 1 cibuli
- 1 plechovku krájených rajčat
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1 lžičku sušené bazalky
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
Jak na to?
Na pánvičce na olivovém oleji nechte zezlátnout a změknout jemně nakrájenou cibuli. Přidejte dva stroužky česneku, plechovku rajčat a pyré, třtinový cukr, sůl, pepř a provařte asi 5 minut, pak dochuťte sušenými bylinkami a promíchejte s olivami. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě. Pozor na rozvaření, vařte jen „na skus“. V misce smíchejte ricottu s dvěma prolisovanými stroužky česneku, solí a pepřem. Zapékací misku cca 25×20 cm vymažte olivovým olejem. Na dno dejte polovinu těstovin, rozetřete ricottu a polovinu rajčatové směsi. Na to položte druhou polovinu těstovin a zbytek rajčatové směsi. Uhlaďte, posypejte parmezánem a rovnoměrně rozprostřete natrhanou mozzarellu. Dejte péct do trouby při 195 stupních na cca 20-25 minut.