Jím všechno a nevyhýbám se ani vepřovému masu. Pokud koupíte kvalitní, tak se nemusíte bát, že bude cítit „vepřovicí“. Přidejte k němu zeleninu a dostanete skvělé jídlo pro celou rodinu.
Počet porcí: víc jak 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 kg vepřové kýty
- 5 plátků slaniny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 1 mrkev
- 2 žluté papriky
- pár plátků dýně
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl, pepř
- petrželovou nať
Jak na to?
Ve velkém hrnci na oleji osmahněte slaninu, cibuli a česnek. Maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete, potřete hořčicí. Opečte ze všech stran. Přidejte nakrájenou zeleninu a koření, osolte. Zalijte vodou, aby bylo maso ponořené. Dejte péct do trouby. Během pečení podle potřeby podlévejte. Pečte při 195 stupních asi hodinu a čtvrt (do změknutí masa). Hotové maso posypejte natí. Podávejte třeba s rýží.
Dobrou chuť!