Hrušně k nám letos byly milosrdné a urodilo se hodně sladkých plodů. Byla by škoda je nezpracovat, tak jsem si s maminkou uvařila hruškový džem. Zkuste ho taky!
Co budete potřebovat?
- 1 kg oloupaných , očištěných hrušek
- šťávu z jednoho citronu
- šťávu z jedné mandarinky
- 500 g želírovacího cukru
- 5 celých hřebíčků
- 1 svitek skořice
- 1-2 hvězdičky badyánu
Jak na to?
Ovoce dejte do velkého hrnce, zasypejte cukrem, zalijte šťávou z citrusů, přidejte koření, přiveďte k varu a vařte pět minut, ovoce dle chuti můžete rozmixovat nebo ho rozmačkejte, jen nezapomeňte vytáhnout koření. Ještě horké nalijte do připravených umytých a osušených skleniček (já jich měla osm-menších). Víčko pořádně utáhněte. Nechte vychladnout.