Kysané zelí údajně funguje jako elixír mládí. Je prevencí před vznikem rakoviny plic, jater, tlustého střeva. Dodává tělu energii a vitamín C. Dopřejte si ho pravidelně! Skvěle chutná k pečenému masu a bramborám.
Co budete potřebovat?
- 300 g kysaného zelí
- 1 cibuli
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- sůl, pepř
- 50 ml vody
- 1 lžíci třtinového cukru, případně míň/víc podle kyselosti
- 1 lžíci nasekané petrželové natě
Jak na to?
Kysané zelí dejte do misky (zelí by mělo být s kmínem, případně ho přidejte). Cibuli nakrájejte najemno, smíchejte se zelím. Ve vodě rozmíchejte cukr, sůl, pepř, zalijte zelí, vmíchejte lžíci oleje a petrželovou nať. Nechte chvilku odpočinout.