Když máte čerstvá žebra, tak uděláte nejlíp, když je rovnou upečete a dopřejete si chuť pořádného masa. Ušetříte tak plno času. Maso se peče samo a vy můžete k obědu nebo večeři připravit ještě nějakou dobrotu navíc.
Počet porcí: 4-6 osob
Co budete potřebovat?
- 1,5 kg vepřových žeber
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíci kmínu
- sůl, pepř
Jak na to?
Cibuli nakrájejte na větší kousky, stroužek česneku nechte celý nebo ho jen přepulte. Vše rozmístěte na plech. Žebra omyjte, dejte je na plech, posypejte kmínem, solí, pepřem, podlijte vodou. Namočte si pečící papír, vymačkejte vodu a přikryjte maso. Dejte do rozpálené trouby a pečte při 200 stupních 1 hodinu. Pak papír sundejte a dopečte asi dalších 30 minut. Občas kontrolujte, případně dolijte vodu a žebra polijte výpekem.
Ať se vydaří!