Když začne opadávat listí a teploty klesají dolů, tak mám vždycky chuť na pořádná jídla, jako je třeba guláš. Tento je připravený z krůtích prsou. A když přidáte červenou čočku, tak guláš zdravě zahustíte a navíc vašemu tělu dodáte řadu hodnotných bílkovin.
Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 g krůtích prsou
- 3 hrsti červené čočky
- 1 plechovku drcených rajčat, 400 g
- 1 l zeleninového vývaru (nebo 1 bio zeleninovou kostku a vodu)
- 4 menší šalotky
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic slunečnicového oleje
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 lžíci mleté červené papriky
- 1 lžičku mletého chilli
- 1 lžíci sušené majoránky
- petrželovou nať
- sůl, pepř
Jak na to?
Na oleji nechte zezlátnout jemně nasekanou šalotku a česnek, přidejte na kousky nakrájená krůtí prsa, osolte a maso lehce opečte ze všech stran, zasypejte paprikou, chilli, kmínem, krátce opečte a zalijte rajčaty a vývarem, duste 20 minut, pak přidejte červenou čočku a za občasného míchání vařte 10-15 minut do změknutí. Dle potřeby přilijte vodu. K závěru vsypte majoránku, promíchejte. Odstavte ze sporáku, přiklopte a nechte asi 5 minut odpočinout. Na talíři dozdobte čerstvou natí a podávejte s chlebem.