Zpracujte podzimní dary přírody do sladké dobroty. Spodek tvoří šťavnaté ovoce, které je přikryté ořechovou křupavou peřinkou. Jednoduché a skvělé!
Co budete potřebovat?
Na ovocnou směs:
- 500 g hrušek
- 300 g jablek
- 4 celé hřebíčky, 1 celý badyán (můžete nahradit lžičkou mletého perníkového koření)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- šťávu z poloviny citronu
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci třtinového cukru (podle požadované sladkosti ovoce)
Na drobenku:
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 třtinového cukru
- máslo na vymazání formy
Jak na to?
Hrušky a jablka oloupejte a odstraňte jádřince, nakrájejte na kostky. Do hrnce dejte lžíci másla, ovoce, koření, zasypejte skořicí a cukrem a zalijte citronovou šťávou. Krátce poduste, aby ovoce pustilo šťávu a malinko změklo. Z dalších ingrediencí zpracujte drobenku. Formu 20×20 cm vymažte máslem, do formy dejte ovocnou směs (nezapomeňte odstranit hřebíčky a badyán) a nahoru naskládejte drobenku. Pečte při 180 stupních do zezlátnutí drobenky, cca 25-30 minut.