Hrušky a zázvor, to je osvědčená kombinace, která nikdy nezklame. Zkuste k tomu přidat ještě čokoládu a lískové oříšky. Z tohoto spojení vznikne moučník, který vám vykouzlí úsměv na rtech.
Co budete potřebovat?
- 3 větší zralé hrušky
- 100 g mouky (50 g polohrubé a 50 g hladké)
- 100 g lískových oříšků
- 100 g tmavé čokolády
- 100 g másla, další na vymazání formy
- 100 g třtinového cukru, další na vysypání formy
- 3 vejce
- 1 lžičku mletého zázvoru
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce mléka
Jak na to?
Lískové oříšky opečte na sucho na pánvi, pustí slupku, odstraňte ji a oříšky rozemelte. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem, přidejte žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni. Postupně ji přidávejte do žloutkové směsi. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva, zázvorem, oříšky, vlijte mléko. Na závěr postupně vmíchejte bílkový sníh. Hrušky oloupejte, odstraňte jádřince, nakrájejte je podélně na menší kousky. Formu cca 20×25 cm vyložte pečícím papírem. Ten vymažte máslem a vysypejte cukrem. Na to rozdělte těsto. Na povrch naskládejte hrušky, můžete je i malinko posypat zázvorem. Pečte při 180 stupních cca 35 minut, do zezlátnutí okrajů. Kontrolujte zapíchnutím špejle do těsta. Až se těsto nebude lepit, máte hotovo.
Dobrou chuť!