Dýňovou polévku připravuje každý jinak. Vařím ji v různých variantách a vždycky je skvělá. Zkuste ji připravit se sýrem a rukolou.
Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 cibuli
- 1-2 stroužky česneku
- 1 hrnek dýňového pyré (viz. Něco navíc)
- 100 g nastrouhaného cheddaru, další na dozdobení
- 8 menších rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- rukolu
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
Jak na to?
Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, nakrájená rajčata (můžete je i spařit a oloupat, není to ale nutné), vmíchejte dýňové pyré, zalijte vývarem a duste pár minut. Vše rozmixujte. Vraťte zpět na sporák, vmíchejte sýr, nechte ho rozpustit, případně opět rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Do talíře vlijte polévku, přidejte nasekanou rukolu, zasypejte sýrem.