Podzim mám ve znamení zpracování ovoce a pečení koláčů. Miluju, když mi rozvoní kuchyň. Skořice navíc zlepšuje náladu, tak ji během přípravy nezapomeňte přidat do těsta.
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 10 větších švestek
- 2 větší broskve
- 300 g polohrubé mouky
- 280 g cukru krupice
- 1 balíček vanilinového cukru
- 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 10 lžic mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 1/2 balení prášku do pečiva
- špetku vanilky
- špetku citronové kůry
Na skořicovou drobenku:
- 100 g hladké mouky
- 80 g cukru krupice
- 100 g másla
- 1 plnou lžičku mleté skořice
Jak na to?
Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky smíchejte s cukrem, vanilkou, kůrou z citronu, mlékem, máslem. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a bílkový sníh. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem. Ovoce nakrájejte na kousky, položte na těsto. Z mouky, cukru, skořice a másla zpracujte drobenku a rovnoměrně ji rozprostřete na plech. Pečte při 180 stupních asi 30 minut.
Dobrou chuť!