Na tuto rychlou polévku jsem použila suroviny, které jsem našla doma. A faktem je, že mě kombinace hrášku, bazalky a chilli velmi příjemně překvapila. Zkuste ji taky!
Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 400 g mraženého hrášku
- 1 chilli papričku
- 1 velkou bílou cibuli
- 1,3 l vývaru nebo kvalitní bujon
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- olivový olej, sůl
- 6 snítek tymiánu
- velkou hrst bazalkových listů
- 4 lžíce parmezánu
- 1 lžíci citronové šťávy-nemusí být
Na parmezánové krutony:
- 1 pivní rohlík
- parmezán
Jak na to?
V hrnci na olivovém oleji opékejte nakrájenou cibuli, přidejte hrášek, chilli papričku, lístky tymiánu, poduste, zalijte vývarem, přidejte rozmíchaný škrob ve lžičce vody, povařte do změknutí. Rozmixujte tyčovým mixérem. Dle chuti dosolte, doplňte listy bazalky, parmezán a opět rozmixujte. Můžete zakápnout citronovou šťávou pro osvěžení. Rohlík nakrájejte na kolečka, dejte na plech, na každé kolečko položte nastrouhaný parmezán a nechte v troubě při 180 stupních asi 8-10 minut. Na talíř dejte polévku a na povrch naskládejte kolečka rohlíku.