Bramborovou kaši miluju od dětství. Jen s postupem času jsem se ji naučila připravovat trochu jinak, než ji dělala třeba babička. Báječně chutná se smetanou, bylinkami a vařeným celerem. Počet porcí: cca 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 g brambor
- 300 g celeru
- 200 ml smetany
- mléko
- máslo
- 10 snítek čerstvého tymiánu
- sůl
Jak na to?
Brambory i celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Dejte do studené osolené vody. Vařte do změknutí. Vodu slijte. Horkou zeleninu dejte na sporák, rozšťouchejte, zalijte horkou smetanou a našlehejte. Dle potřeby přidejte mléko. Vmíchejte i lžíci másla. Ze snítek tymiánu oberte lístky. Na pánvi nechte rozpustit lžíci másla a lístky mírně opečte. Pozor, ať je nepřipálíte, jen ať se rozvoní. Vmíchejte do kaše. Podávejte s pečeným masem, kuřetem, smaženými řízky, atd.