Mleté maso je vděčné a tvárné. Připravte si z něj karbanátky, kuličky, kombinujte s hovězím, nebo se pusťte do tohoto velmi jednoduchého receptu:-)Počet porcí: 5-6 osob
Co budete potřebovat?
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 lžíci sádla
- 1 žlutou cibuli
- 3 menší stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- kousek celeru (stejnou velikost jako mrkve)
- vývar nebo vodu na podlití
- petrželovou nať
- 1 lžičku mleté papriky
- špetku chilli
- sušenou majoránku
- sůl, pepř
- (chléb, strouhaný sýr)
Jak na to?
Na sádle nechte zpěnit jemně nasekanou cibuli, pak přidejte dva nasekané stroužky česneku a maso, opečte na mírném ohni. Kořenovou zeleninu nastrouhejte najemno. Přidejte k masu. Zasypejte paprikou, osolte, opepřete, dochuťte chilli. Podlévejte dle potřeby a duste 15-20 minut. K závěru přidejte ještě jeden stroužek česneku a majoránku. Hotové maso posypejte nasekanou petrželovou natí. Podávejte třeba na opečeném chlebu a ještě horké maso zasypejte nastrouhaným sýrem.
Dobrou chuť!