Tyto sendviče mají svou tradici v Anglii. Jejich účelem je zahnat odpolední hlad při čekání na večeři. Tradičně jsou připravené z bílého toastového chleba.
Co budete potřebovat?
- asi 10 plátků bílého toastového chleba
- 300 g česrtvého sýra (např. Lučiny)
- 2 lžíce zakysané smetany
- máslo
- 1 salátovou okurku
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- (kopr nebo mátu)
Jak na to?
Okurku lehce oloupejte, nakrájejte na velmi tenké plátky, posypejte solí a nechte „vypotit“ asi 10 minut. V misce smíchejte sýr, smetanu, česnek, sůl, pepř. Můžete přidat i nasekaný kopr nebo nasekanou mátu. Z toastového chleba odřízněte konce. Jeden plátek potřete lehkou vrstvou másla, druhý potřete pomazánkou. Okurky osušte a plátky vyskládejte ve vrstvách na chleba. Přiklopte druhou půlkou a rozkrojte.
Dobrou chuť!