Nejste příznivci nakupování hotových knedlíků v obchodě? To jste na tom stejně jako já. Ale zase na druhou stranu nechci u přípravy strávit sto let. Tyhle knedlíky jsou rychlé a skvěle chutnají. Připravte si je třeba k rajské nebo svíčkové omáčce.Počet porcí: 5 knedlíků (5 hrnků)
Co budete potřebovat?
Použijte hrnek o objemu 250 ml.
- 2 hrnky hrubé mouky
- 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- 2 housky
- petrželovou nať (hrst)
- sůl
- sádlo, hrubou mouku na vysypání hrnků
Jak na to?
V míse smíchejte mléko, rozkvedlaná vajíčka, mouku, sůl. Housky nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte. Přidejte do směsi. Hrnky řádně vymažte sádlem a vysypejte moukou. Naplňte do 3/4 a dejte do velkého hrnce s horkou vodou. Voda by měla sahat asi do poloviny hrnku, maximálně k spodní části ouška. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni cca 35-40 minut. Kontrolujte zapíchnutím špejle do knedlíků. Až špejli vytáhnete čistou, máte hotovo.