Polévky mě asi nikdy neomrzí. Jak příprava, tak konzumace. A polévka z červené čočky se řadí mezi moje oblíbené. Zkuste si do ní přidat pár asijských ingrediencí.
Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 4 hrsti červené čočky
- 1 větší červenou cibuli
- 1 velkou mrkev
- 2 hrsti uvařené cizrny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- kousek zázvoru (velikost malíčku)
- 3 lžíce kokosového mléka
- 1 lžičku mletého koriandru
- 1 lžičku mleté kurkumy
- 1 lžičku mletého římského kmínu
- sůl
- dvě hrsti čerstvého koriandru
- víc jak 1 l horké vody nebo zeleninového vývaru
Jak na to?
Na oleji nechte malinko změknout kousky červené cibule. Přidejte nakrájenou mrkev, zázvor, orestujte. Zalijte trochou vody a pár minut poduste, až se voda vyvaří. Pak vsypte červenou čočku, koření, protlak, promíchejte, zalijte vodou nebo vývarem a vařte do změknutí čočky. Přimíchejte vařenou cizrnu. Dochuťte sójovou omáčkou, kokosovým mlékem, dosolte a hotovou polévku na talíři bohatě posypejte čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť!