Jestli už nemáte chuť na těstoviny nebo rýži a chcete změnu, sáhněte po bulguru. Navíc je příprava velmi snadná. A když máte hotové i bazalkové pesto, tak můžete večeřet nebo obědvat během pár minut.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 a ½ hrnku vařeného bulguru (hrnek o objemu 250 ml)
- 10 malých rajčátek
- 1 lžíci bazalkového pesta (najdete v sekci Něco navíc)
- 2 menší stroužky česneku nebo jeden větší
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- strouhaný parmezán
- citronovou šťávu
- listy bazalky
Jak na to?
Na rozpálenou pánev dejte dvě lžíce oleje a na plátky nakrájený česnek. Přidejte rozpůlená rajčata a nechte změknout. Pak vmíchejte vařený bulgur, lžíci pesta, sůl, pepř. Promíchejte a odstavte, zasypejte parmezánem a natrhanými bazalkovými listy a pro osvěžení jídla zakápněte citronovou šťávou.