Občas je fajn zařadit do našeho jídelníčku víc rostlinné potravy i rostlinných tuků. V tom případě může skvěle posloužit avokádo. Obsahuje kvalitní mastné kyseliny, minerální látky a vitamíny. Zkuste si ho dát k snídani třeba pečené.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 zralé avokádo
- 2 vejce
- pažitku
- sůl, pepř
- olivový olej
- citronovou šťávu
Jak na to?
Avokádo rozdělte na poloviny a odstraňte pecku. Lžící vytvořte víc místa na vejce. Každou polovinu zakápněte citronovou šťávou, přidejte vejce, sůl, pepř. Dejte do trouby na 200 stupňů a pečte cca 15 minut. Pečená vejce posypejte pažitkou, zakápněte olivovým olejem i citronovou šťávou. Podávejte s pečivem a rajčaty.
Tip! Na každé vejce můžete dát lžíci strouhaného parmezánu. V tomto případě v deseti minutách pečení posypejte parmezánem a dopečte dalších pět minut. Pokud máte rádi maso, místo parmezánu avokádo s vejcem posypejte opečenými kousky slaniny.