Je hodně důvodů, proč jíst hroznové víno. Údajně patří mezi nejzdravější ovoce. Díky vysokému obsahu vody pomáhá proti celulitidě, má protirakovinné účinky, dodává tělu okamžitou energii, snižuje hladinu cholesterolu, uklidňuje nervy, prospívá pleti, atd. Tak neváhejte a připravte si hroznový salát.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 3 hrsti kuliček bílého hroznového vína
- 1/2 granátového jablka
- 1 lžíci citronové šťávy
- hrst pekanových ořechů
- 1 lžíci třtinového cukru
Jogurtová zálivka:
- 1 malý kelímek bílého jogurtu
- 1 lžíci javorového sirupu
- špetku vanilky
Jak na to?
Pekanové ořechy dejte na plech vyložený pečícím papírem, jemně postříkejte vodou a zasypejte cukrem. Pečte při 160 stupních asi 10 minut. Občas promíchejte. Mezitím kuličky hroznového vína rozkrojte na poloviny, smíchejte s bobulkami granátového jablka a zakápněte citronovou šťávou. Na jogurtovou zálivku smíchejte všechny suroviny. Hrozny rozdělte do dvou skleniček, přidejte jogurtovou zálivku. Dejte vychladit. Před podáváním doplňte ořechy.
Dobrou chuť!