U nás doma říkáme, že jsme „polévkoví“. Můžeme je jíst k obědu i večeři a po oslavě i k snídani. A protože se na zahradách červenají rajčata, tak je třeba je zpracovat. Tuhle polévku zvládnete během chvilky s trochou ingrediencí.Počet porcí: 3 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 plechovku krájených rajčat
- cca 300 ml vody
- 6 středních rajčat
- 2 menší šalotky
- 2 stroužky česneku
- máslo, olivový olej
- sůl, pepř
- 1 lžičku třtinového cukru-dle kyselosti rajčat
- 40 g strouhaného cheddaru
- bazalkové listy
Jak na to?
Šalotku nakrájejte na menší kousky a vložte ji do hrnce na lžíci másla a dvě lžíce olivového oleje. Nechte rozvonět, přidejte dva nasekané stroužky česneku, promíchejte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, vložte do hrnce, míchejte, až pustí šťávu a uvolní se slupka. Pak přidejte lžíci cukru, plechovku rajčat, vodu, sůl, krátce povařte. Zasypejte cheddarem, nechte ho rozpustit. Vše rozmixujte, dosolte a opepřete. Podávejte s nasekanými bazalkovými listy. Nezapomeňte zakápnout olivovým olejem.
Dobrou chuť!