Rajčata miluju! Asi se jich nikdy nedokážu přejíst. Skvěle chutnají tepelně zpracovaná, sušená, nakládaná… Ale v létě je jím hlavně čerstvá a dávám je do salátů, tak si nejvíc užiju jejich vůni a perfektní chuť.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 10 středních rajčat
- dýňová semínka -lépe budou chutnat opražená
- bazalkové listy
- chlebové krutony (nejlépe z dýňového chleba)
- olivový olej
- balsamico ocet nebo redukci
- sůl, pepř
Jak na to?
Rajčata nakrájejte a dejte do mísy, přidejte dýňová semínka, natrhané bazalkové listy, zalijte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem, balsamicem, doplňte krutony z chleba.
Tip! Skvěle se hodí jako příloha k masu. Nebo salát doplňte kozím sýrem nebo mozarellou.