Salátů v létě není nikdy dost. A kombinací je ještě víc. Osobně si pochutnávám na zeleninových salátech v kombinaci s ovocem a ořechy nebo semínky. A rozhodně nesmí chybět hooodně kvalitního olivového oleje.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 velké hrsti rukoly
- velkou hrst bobulek modrého hroznového vína
- 1 avokádo (po rozkrojení zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo)
- 2 lžíce slunečnicových semínek (můžou být i dýňová)
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- špetku pomerančové kůry
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Jak na to?
Na zálivku smíchejte olej, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a špetku kůry. Na talíř dejte rukolu, půlky bobulí hroznového vína, plátky avokáda, posypejte slunečnicovými semínky a rovnoměrně prolijte zálivkou.
Dobrou chuť!