Ricotta je čerstvý sýr vyrobený ze syrovátky. Má široké využití v kuchyni, božsky chutná sladká i solená. Zkuste si připravit skleničku s rajčaty, bazalkou a česnekem vonícím čerstvým sýrem. Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 300 g ricotty
- 1-2 stroužky česneku
- 4 plátky toastového chleba
- 2 velká rajčata
- několik lístků bazalky
- špetku chilli
- sůl, pepř
- olivový olej
Jak na to?
Ricottu smíchejte s prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete. Toastový chleba opečte nasucho. Skleničkou nebo tvořítkem vykrájejte kolečka podle velikosti skleniček. Rajčata krátce spařte v horké vodě, aby pustily slupku, sloupněte ji, z rajčat odstraňte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kousky. Dejte do misky, přidejte natrhanou bazalku, chilli, olivový olej, sůl, pepř. Do skleničky vždy vrstvěte ricottovou směs, toast, rajčatovou směs, ricottu, toast a rajčata.
Dobrou chuť!