Kuřecí nebo hovězí vývar patří u nás doma mezi oblíbené polévky. Báječně ale chutná i kuřecí krém, který navíc skvěle zasytí. A ještě k tomu vám nedá moc práce.
Co budete potřebovat?
- 1,5- 2 l vody
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kedlubnu
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 2 kuřecí prsa
- 2 bobkové listy
- 7 kuliček nového koření
- hrst libečku
- sůl, pepř
- hrst mandlí bez slupky
- petrželovou nať
- 3 lžíce zakysané smetany
- máslo
- špetku muškátového oříšku
Jak na to?
Do vody vložte kuřecí maso, očištěnou zeleninu, bobkové listy, nové koření, libeček, osolte. Vařte víc jak hodinu do uvaření masa a změknutí zeleniny. Koření, cibuli i česnek vyhoďte. Zeleninu i maso nakrájejte na kousky a rozmixujte. Dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, přidejte zakysanou smetanu. Na lžíci másla opečte mandle, přimíchejte nasekanou petržel. Na talíř dejte polévku a dozdobte mandlemi s petrželí.