Těstoviny, rajčata, kuřecí maso, to je kombinace, která nikdy nezklame. Když přidáte cuketu a čerstvý tymián, dostanete lehkou a chutnou večeři. Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 300 g těstovin –trofie
- 2 hrsti malých rajčátek
- 2 kuřecí prsa
- 1 plechovku krájených rajčat
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 100 ml červeného vína
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotku
- ½ cukety nebo 1 celou malou
- špetku chilli vloček
- větší špetku třtinového cukru
- petrželovou nať
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvý tymián
- strouhaný parmezán
Jak na to?
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Na pánev dejte olivový olej, jemně nakrájenou šalotku, chvíli restujte, přidejte drcený česnek. Vlijte plechovku rajčat, víno, vmíchejte rajčatový protlak, vsypte cukr, osolte, duste. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a orestujte na druhé pánvi na olivovém oleji, osolte a opepřete, přidejte chilli. Hotové maso dejte na talíř. Na stejné pánvi orestujte osolenou cuketu s lístky tymiánu a malými rajčátky. Maso, zeleninu i těstoviny přesuňte do první pánve s rajčatovou omáčkou. Dochuťte solí a pepřem, posypejte petrželí a parmezánem.