Cizrna, římský hrách, je luštěnina, která obsahuje řadu minerálů, bílkovin a vápník. Připravit z ní můžete hummus, polévku nebo jednoduchý salát. Možností je víc než dost.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 3 velké hrsti uvařené cizrny
- 1 bílou papriku
- 2 hrsti malých rajčátek
- 1 jarní cibulku
- hrst petrželové natě
- 1 lžíci majonézy
- 1 lžičku malých kapar
- stroužek česneku
- sůl, pepř, citronovou šťávu
Jak na to?
Uvařenou a okapanou cizrnu dejte do mísy, přidejte nakrájenou papriku, rajčata, kolečka cibulky, nasekanou petrželovou nať. Majonézu smíchejte s najemno nasekanými kapary, prolisovaným stroužkem česneku, solí, pepřem a dochuťte citronovou šťávou. Vše promíchejte a servírujte třeba s pečivem.
Dobrou chuť!