Mám období, kdy se quinoa v mém jídelníčku objevuje časteji, což je právě teď. Díky své oříškové chuti se hodí nejen k zelenině, ale i ovoci. Zkuste si ji připravit s hruškou a slanými mandlemi.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- uvařenou barevnou quinou-2 hrnky (hrnek o objemu 250 ml)
- 1 velkou hrušku
- hrst solených pražených mandlí
- kozí sýr
Na zálivku:
- šťávu z poloviny pomeranče
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 lžíci balsamica
- 2 lžíce olivového oleje
- agávový sirup dle chuti
- sůl, pepř
Jak na to?
Smíchejte ingredience na zálivku. Vlijte do uvařené quinoy, promíchejte. Na talíř dejte plátky hrušky, quinou, posypejte rozdrobeným sýrem a mandlemi.
Dobrou chuť!