Pokud vám zůstane kus pečeného kuřete, tak oberte maso od kostí a připravte z něj jiné jídlo. Takhle nic nevyhodíte a strávníci si ještě pochutnají.Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- maso z půlky pečeného kuřete
- 1 žlutou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek mraženého hrášku (hrnek 250 ml)
- 5 velkých žampionů
- 1 kelímek smetany
- 5 snítek tymiánu
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
Jak na to?
Na oleji poduste nakrájenou cibuli, později přidejte česnek, nakrájené žampiony, osolte a nechte změknout. Vmíchejte kousky masa, opečte, zalijte smetanou, přidejte hrášek, lístky tymiánu, sůl, pepř, chvilku duste. Pokud bude třeba, můžete zahustit trochou mouky. Na závěr posypejte petrželovou natí. Podávejte s rýží.