Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Tříbarevná quinoa se zeleninou a ovčím sýrem

Nebojte se vařit doma quinou (merlík chilský). Tím, že obsahuje plno bílkovin, tak k ní nemusíte dávat žádné maso. Stačí zelenina a dobrý sýr.

Počet porcí: 2-4 osoby

Co budete potřebovat?

  • 2 hrnky uvařeného merlíku
  • 5 rajčat
  • 1 menší lilek
  • kousek cukety
  • kousek celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci sušených provensálských bylinek
  • 1 plnou lžíci rajčatové pasty
  • 6 lžic nastrouhaného tvrdého ovčího sýra
  • olivový olej, sůl, pepř

Jak na to?

Ve vodě 15 minut povařte kostičky lilku a celeru. Na pánev dejte olivový olej, nakrájený česnek, zlehka opečte, vmíchejte rajčatovou pastu, nakrájená rajčata, kousky cukety. Zeleninu sceďte a přidejte na pánev. Zasypejte bylinkami. Můžete podlít vývarem z lilku. Duste asi 10 minut. Na závěr vmíchejte quinou. Na talíři pak posypejte sýrem, zakápněte olivovým olejem.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 5.7.2017 autor: Iveta
Rubrika: Bez masa, Recepty Štítky: cuketa, lilek, merlík, ovčí sýr, provensálské bylinky, quinoa, rajčata

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com