Nebojte se vařit doma quinou (merlík chilský). Tím, že obsahuje plno bílkovin, tak k ní nemusíte dávat žádné maso. Stačí zelenina a dobrý sýr.
Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky uvařeného merlíku
- 5 rajčat
- 1 menší lilek
- kousek cukety
- kousek celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci sušených provensálských bylinek
- 1 plnou lžíci rajčatové pasty
- 6 lžic nastrouhaného tvrdého ovčího sýra
- olivový olej, sůl, pepř
Jak na to?
Ve vodě 15 minut povařte kostičky lilku a celeru. Na pánev dejte olivový olej, nakrájený česnek, zlehka opečte, vmíchejte rajčatovou pastu, nakrájená rajčata, kousky cukety. Zeleninu sceďte a přidejte na pánev. Zasypejte bylinkami. Můžete podlít vývarem z lilku. Duste asi 10 minut. Na závěr vmíchejte quinou. Na talíři pak posypejte sýrem, zakápněte olivovým olejem.