Zelený chřest se připravuje velmi rychle. Často se s ním setkáváme v kombinaci s holandskou omáčkou. V Itálii mají rádi jednodušší verzi se solí, pepřem a olivovým olejem. Úžasně chutná i s máslem a ořechy.
Co budete potřebovat?
- 1 balení nebo svazek zeleného chřestu
- hrst vlašských ořechů
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
Jak na to?
Zelený chřest se nemusí loupat. Stačí jen odříznout tužší spodní část. Chřest dejte do vroucí, jemně osolené vody, nejlépe do vysokého hrnce „na stojáka“. Vařte pět minut. Pak rychle zchlaďte v míse se studenou vodou a ledem. Osušte a dejte na talíř, osolte. Na pánvičce nechte zpěnit máslo s jemně nasekanými ořechy. Chřest zalijte horkým máslem, můžete i promíchat na pánvi, dochuťte pepřem a podávejte.
Dobrou chuť!