K snídani máte nespočet variant jídel, která si můžete připravit. Občas je fajn vyzkoušet i lehkou bezlepkovou stravu. A pohanka je v tomto případě skvělá.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 0,5 l mléka
- 7 lžic pohankové krupice
- špetku vanilky nebo dřeň z poloviny vanilkového lusku
- 1 lžíci třtinového cukru
- špetku soli
- maliny, borůvky
- máslo
- datlový sirup
- pekanové ořechy
Jak na to?
V rendlíku zahřejte mléko, osolte. Do horkého mléka vsypte krupici, cukr, vanilku, míchejte do zhoustnutí. Do kaše přimíchejte lžíci másla. Rozdělte do dvou misek. Na povrch naskládejte lupínky másla, ovoce, ořechy a polijte datlovým sirupem.
Dobrou chuť!