Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Bublanina s červeným ovocem

Recept na bublaninu jsem dostala od své maminky. Díky oleji je buchta krásně vláčná. Doporučuju zkombinovat několik druhů ovoce. A určitě nezapomeňte na rybíz, který dodá kyselost.

Co budete potřebovat?

  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 8 lžic slunečnicového oleje
  • 8 lžic studené vody
  • ½ balení prášku do pečiva
  • misku červeného ovoce-jahody, višně, rybíz
  • 1 lžíci hrubé mouky
  • máslo a mouku na plech
  • (špetku vanilky)

Jak na to?

Oddělte bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s cukrem, olejem i vodou. Z bílků ušlehejte sníh. Do žloutkové směsi postupně vsypte mouku s kypřícím práškem, na závěr vmíchejte bílkový sníh. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného většího plechu s nízkým okrajem. Omyté ovoce osušte a lehce posypejte hrubou moukou. Rovnoměrně rozdělte po povrchu. Pečte při 180 stupních dozlatova, asi 40 minut.

Sladké chutnání!

zveřejněno: 26.6.2017 autor: Iveta
Rubrika: Recepty, Sladké dobroty Štítky: jahody, mouka, rybíz, vejce, višně

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com