Recept na bublaninu jsem dostala od své maminky. Díky oleji je buchta krásně vláčná. Doporučuju zkombinovat několik druhů ovoce. A určitě nezapomeňte na rybíz, který dodá kyselost.
Co budete potřebovat?
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g krupicového cukru
- 4 vejce
- 8 lžic slunečnicového oleje
- 8 lžic studené vody
- ½ balení prášku do pečiva
- misku červeného ovoce-jahody, višně, rybíz
- 1 lžíci hrubé mouky
- máslo a mouku na plech
- (špetku vanilky)
Jak na to?
Oddělte bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s cukrem, olejem i vodou. Z bílků ušlehejte sníh. Do žloutkové směsi postupně vsypte mouku s kypřícím práškem, na závěr vmíchejte bílkový sníh. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného většího plechu s nízkým okrajem. Omyté ovoce osušte a lehce posypejte hrubou moukou. Rovnoměrně rozdělte po povrchu. Pečte při 180 stupních dozlatova, asi 40 minut.