Když jsem byla malá, tak jsme občas doma dělali k večeři právě chleba ve vajíčku. Bylo to rychlé a levné. A dodnes mi chutná. Je to taková moje malá vzpomínka na dětství a velmi rychlá večeře.Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 4 plátky chleba
- 3 vejce
- 2 lžíce smetany
- ½ lžičky uzené papriky
- sůl, pepř
- asi 5 lžic oleje a lžíci másla (aby se chleba opékal, ale v oleji neplaval)
Jak na to?
Starší pevný chléb nakrájejte na plátky a poloviny. Do talíře vyklepněte vejce, vidličkou rozkvedlejte se smetanou, paprikou, solí a pepřem. Chleba obalte ve vajíčku a opečte na horkém oleji a másle z obou stran dozlatova. Ubrouskem odsajte přebytečný tuk. Podávejte horké, pomazané hořčicí, posypané sýrem a trouškou uzené papriky. K tomu přidejte zeleninu dle chuti. Skvělá je cibule, kyselá okurka, rajče.